Bőrféreg és szívféreg

Ezeket a szúnyogok által terjesztett parazitákat dirofiláriáknak is nevezik.

Ezeket a szúnyogok által terjesztett parazitákat dirofiláriáknak is nevezik.

Szívféreg

A szívféreg a kisállat (kutya, macska) szívében és a tüdő nagyobb ereiben él, akár 8-10 cm hosszúságot is elérheti. Ez a parazitózis a kisállat (kutya, macska) életét fenyegető bántalom. Dél-Európában és Amerikában is rendkívül elterjedt.

Macskák szívféreg fertőzése

Külföldi utazása megkezdése előtt egy hónappal konzultáljon állatorvosával a megelőző féreglárva ellenes spot-on kezelésről valamint a szúnyogellenes Advantix használatáról.

A szívféreg fejlődési ciklusa

Bőrféreg

A bőrféreg lárváit szintén szúnyogok terjesztik. A bőrféreg a bőralatti kötőszövetben és az izompólyában fejlődik ki. Kártétele nem jelentős, de a bőrben jellegzetes csomók kialakulását eredményezi. Az Advantix spot-on használatával hatékonyan védheti kutyáját a bőrféreg terjesztésében szerepet játszó szúnyogok ellen.

Sajnos mi emberek is megfertőződhetünk bőrféreggel. Találtak már kutyából származó bőrférget emberi szemhéjban és a genitáliák bőralatti kötőszövetében is.

Védje kutyája és családja egészségét és használjon szúnyogellenes készítményeket. Használjon Advantix spot-on-t kutyáján!