Házi kedvencünk parazita-ellenes kezelése

Nem bonyolult egyáltalán

 • Konzultáljunk állatorvosunkkal

  Tájékozódjunk egyedi parazita védelmi tervvel kapcsolatban kedvenceink számára.

  Kérdőív letöltése
 • Ossza meg a hírt

  A Facebookon keresztül megoszthatja a közösségben élő többi házi kedvenc gazdáival üzenetét.

  Megosztás
 • Hasznos tippek

  Terjesszük az üzenetet, hogy a közösségünkben élő többi házi kedvenc is biztonságban lehessen.

  Hasznos tippek

Hasznos tippek

házi kedvencünk parazita-mentesen tartására

 • Kullancs eltávolítása és megelőzése

  Ha kullancsot találunk, azonnal távolítsuk el kullancs csipesszel, és ha kutyánk vagy macskánk gyakran tartózkodik magas fűben vagy erdős területen, mérlegeljük kullancsriasztó és kullancsölő kezelés alkalmazását.

 • Ne hagyjuk, hogy bolhák kerüljenek otthonunkba

  Megfelelő megelőző szerrel rendszeresen kezeljünk minden kutyát, macskát és nyulat, és tisztítsuk házi kedvencünk fekvőhelyét, hogy ne kerüljenek bolhák az otthonunkba. Ne feledkezzünk meg a porszívó tisztán tartásáról sem: a teli porzsákot vagy a porszívó tartalmát lezárva dobjuk ki, és az egész házat az állatorvos által ajánlott spray-vel kezeljük, a használati utasításnak megfelelően.

 • Orsóféreg fertőzések megelőzése

  Igyekezzünk megakadályozni, hogy kutyánk más állat ürülékét szaglássza vagy földet egyen, és mivel az orsóféreg emberre is átterjedhet, gyakran mossunk kezet.

 • Szívféreg utazáskor

  Szívférgességet fertőzött szúnyogok terjesztik, külföldi utazáskor is problémát jelenthet. Konzultáljunk állatorvosunkkal, hogy milyen szívféreg fertőzést megelőző szert használjunk, és hogyan védjük kedvencüket!

 • Fülatka és rühatka

  Ha kutyánknak vagy macskánknak ilyen fertőzése van, minden olyan állat is kezelendő, amely érintkezett vele, továbbá a környező területek – többek között a fekvőhely – tisztítása és fertőtlenítése is szükséges.

 • Tetűre utaló jelek kutyákon

  A fiatal és a legyengült állatokon fordulhat elő tetű, úgyhogy nagyon figyeljünk kutyánkra. Rendszeres ellenőrzéssel gondoskodhatunk róla, hogy a tetű fertőzés azonnal észlelhető és kezelhető legyen.

 • Tüdőféreg kutyákban

  Rendszeres megelőző kezelést érdemes fontolóra venni, ha gyakran látunk házas vagy meztelen csigát a környékünkön. A házas és meztelen csigák egyre inkább szaporodnak, a kutyák pedig véletlenül lenyelhetik őket. Kérjünk bővebb tanácsot állatorvosunktól.

 • Vadászó vagy dögöt evő házi kedvencek

  A házi kedvencek többsége ki van téve a galandféreg fertőzés kockázatának, ám egyesek jobban, mint mások. Ha házi kedvencünk rendszeresen vadászik illetve dögöt fogyaszt el, gyakrabban kell kezelnünk. Figyeljünk arra is, hogy ne legyen bolhás, mert a bolha is terjeszti a galandféreg fertőzést.